Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/1/6/2/delustigebrouwers.be/httpd.www/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210 Wat is een Quadrupel? | De Lustige Brouwers - Part 32489509753 Wat is een Quadrupel? – Pagina 32489509753 – De Lustige Brouwers

Blog

Wat is een Quadrupel?

19 april 2017 door De Lustige Brouwers

Dubbel, Tripel, Quadrupel

We kennen allemaal de Dubbel en de Tripel, maar wat is een Quadrupel nu precies? We leggen het je graag uit.
Een Quadrupel is een zwaar en donker bier. Het is de grote broer van de Tripel. Met zijn alcoholpercentage van rond de 10% is de Quadrupel het zwaarste trappistenbier. Het is een hoog gistend bier, met narijping op de fles.
Een Quadrupel wordt wel eens geklasseerd als een gerstewijn of Barley Wine, maar dit is niet helemaal correct. Voor een Quadrupel wordt immers geen Engelse of Amerikaanse, maar Belgische gist gebruikt. Bovendien is een Quadrupel een bier met nagisting op de fles, wat bij een gerstewijn in principe niet het geval is.

De onovertroffen smaak van een Quadrupel

Een Quadrupel is een ware smaaksensatie, een bier dat je zin doet krijgen in meer. Het is een speciaalbier met een volle en complexe smaak. De vele ‘restsuikers’ geven de Quadrupel een typische zoete moutsmaak. Dankzij het gebruik van Belgische gist krijgt dit bier zijn unieke karakter. Veel gehoorde smaakassociaties zijn: karamel, een beetje bitterheid, chocolade, kruidig, rijpe vruchten…. Proef zelf, dit lekkere bier zal uw hart verwarmen.
Een Quadrupel komt dankzij zijn rijke smaak goed tot zijn recht bij sterke kazen of rood vlees.

Bekende Quadrupel bieren

Bekende Quadrupel bieren zijn de La Trappe Quadrupel, de Westvleteren 12 en de Belgische Straffe Hendrik Quadrupel.
Ook wij hebben een Quadrupel in ons assortiment, de Eden Quadrupel. Dit bier zal je ongetwijfeld verrassen met zijn volle en romige smaak met hinten van sinaasappel en chocolade.