Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/1/6/2/delustigebrouwers.be/httpd.www/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210 Vijf biertrends op een rij | De Lustige Brouwers Vijf biertrends op een rij – De Lustige Brouwers

Blog

Vijf biertrends op een rij

3 mei 2017 door De Lustige Brouwers

1. Bierfestivals

Bierfestivals en foodfestivals zijn ook deze zomer weer erg populair. Zo’n festival is de ideale gelegenheid om nieuwe bieren te leren kennen en natuurlijk ook te proeven. In een ontspannen en leuke sfeer geniet je bovendien des te meer van je bier. Zet deze bierfestivals alvast in de agenda:

Hier vind je een overzicht van alle bierfestivals in 2017.

 

473 bieren? Zot! Daarvoor komt fan van de biervakmanschap Rik Verheye naar Vlaams-Brabant.

Geplaatst door Het Hageland op zondag 9 april 2017

2. Meer smaak, minder alcohol

Mensen willen steeds vaker genieten van een smaakvol bier met minder alcohol. Brouwers en brouwerijen gingen op zoek naar hoe ze een rijk en lekker bier konden leveren met minder of geen alcohol. Bierliefhebbers die minder alcohol willen, hoeven niet langer in te  leveren op smaak. Deze zomer kan je op een terras in de zon genieten van heel wat licht alcoholische of alcoholvrije bieren, die bovendien ook lekker en rijk aan smaak zijn.

3. Fruitige bieren

Bier met een fruitsmaak zit in de lift. Framboos, citroen, appel, zelfs kokos of druiven geven een apart accent aan je bier.  Laat je deze zomer dus verrassen door de nieuwe lichting frisse fruitbieren.

4. Bierbeleving

Onze Lustige Brouwer Tom Segers droomt van een brouwerij met een café waar je bier kan proeven en ook iets kan eten. Met die droom verwoordt hij een biertrend die de laatste jaren in opmars is. Bierproevers willen graag een bierbeleving: een bezoek aan de brouwerij, bieren proeven in het proeflokaal, genieten van een lekker bier in een aangepaste omgeving. We hopen dat Tom zijn droom snel werkelijkheid wordt en we in het Lustige Brouwers-café van een van zijn lekkere bieren kunnen genieten.

5. De nieuwe Pilsner

Brouwers investeren in het ontwikkelen van smaakvolle Pilsnerbieren. Geen evidentie, want Pilsner is technisch een van de moeilijkste bieren om te brouwen. Een frisse Pilsener zal deze zomer vast en zeker uw dorst smaakvol lessen!