Blog

Untappd: het sociale netwerk voor bierliefhebbers

28 september 2017 door De Lustige Brouwers

Je ziet ze vast wel eens voorbij komen, berichten over welk bier iemand gedronken heeft. Bijna altijd wordt hier Untappd voor gebruikt. Een soort social media platform met incheck voor bier. 

Untappd is een app waarbij je kan aangeven welk bier je net gedronken hebt, en waar je dat hebt gedaan. Ook kan je direct het bier een cijfer geven en het voorzien van een mini-recensie en een foto. Je deelt dat dan met alle bierliefhebbers wereldwijd, maar belangrijker nog: met je Uptappd-vrienden. Voor de tech-fans onder ons: de bier-app is vergelijkbaar met apps als Foursquare en Swarm, maar dan specifiek voor bier.

Untappd

Verdien medailles

Als je een biertje hebt ‘ingecheckt’, kijkt Untappd op de achtergrond mee met wat voor soort bier je hebt gedronken en waar. Zo bouw je een soort scorelijst op, waar je ook digitale medailles (badges) voor krijgt. Drink je bijvoorbeeld veel Nederlandse IPA’s dan zal je op den duur badges krijgen voor Nederlands bier en voor IPA’s. Wij merkten al gauw dat we stiekem steeds weer op zoek gingen naar een nieuw biertje, om weer een extra badge te winnen.

Nieuwe bierhype? De bier-app weet het!

De bier-app verzamelt van al zijn gebruikers welk bier er waar en wanneer wordt gedronken. Zitten jouw biervrienden ook op Untappd, dan kun je heel makkelijk zien welk bier zij hebben gehad, en wat ze als score hebben gegeven. Maar als je Untappd ook toegang geeft tot je locatiegegevens, dan ziet de app ook welk bier er populair is in jouw omgeving. En -leuk voor ons- je kan zien waar die lekkere biertjes zijn gekocht.

Je ziet dus heel direct welk bier, of welk soort bier, er in jouw omgeving gedronken wordt. Een leuke manier om nieuwe biertjes te ontdekken.

Koppeling met andere apps

Je kan Untappd gewoon los downloaden. Het is beschikbaar voor ieder groot platform. Een account aanmaken is sowieso al heel eenvoudig, maar je kan je account ook koppelen aan Facebook. Dan gaat het nog sneller. Wil je niet dat de bier-app je biergebruik zichtbaar op Facebook knalt, dan kies je voor het delen van een nieuwe status gewoon voor ‘Alleen ik’.

Naast Facebook maakt Untappd ook gebruik van Foursquare. Daar halen ze de locaties van de verkooppunten (brouwerijen, kroegen, winkels) vandaan. En aangezien wij ook op Foursquare te vinden zijn, kan je jouw biertje dus ook inchecken op de Voorburgse Bierwinkel.