recepten

Ingrediënten

• 250 g meel
• 3 grote eieren
• 40 g poedersuiker
• 25 cl melk
• 25 cl Eden blond
• 40 g boter
• zout
• ontbijtspek
• ahornsiroop

Bereiden

Bereiding van het beslag

Meng het meel, de suiker, melk, eieren en 5 cl bier.
Klopt dit mengsel op totdat je een homogeen beslag hebt zonder klonters.
Laat ondertussen de boter smelten en voeg deze toe aan het beslag.
Giet de rest van het bier erbij en meng opnieuw.
Laat dit beslag nu 1 uur rusten.

Pannenkoeken maken

Klop het beslag opnieuw op, verhit een pan met een klontje boter erin.
Zet het vuur iets lager en schep een pollepel beslag in de pan.
Voor een mooi ronde pannenkoek draai je de pan rond terwijl je het beslag erin giet.
Bak de pannenkoek totdat hij aan beide zijden goudbruin is.
Wanneer de pannenkoek gebakken is serveer je hem met knapperig gebakken spek, en een scheutje ahornsiroop. Smakelijk!

Download het recept
Blijf op de hoogte
Ontvang een bericht van nieuwe bieren, blogpost of evenementen.
We respecteren je privacy.