Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/1/6/2/delustigebrouwers.be/httpd.www/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210 Goud en zilver op Concours International | De Lustige Brouwers Goud en zilver op Concours International de Lyon 2017 – De Lustige Brouwers

Blog

Goud en zilver op Concours International de Lyon 2017

29 maart 2017 door De Lustige Brouwers

Concours international de Lyon

Het Concours International de Lyon heeft deze week de resultaten bekend gemaakt van hun wedstrijd die afgelopen weekend plaats vond.
Nieuwsgierig als we waren z

ijn we meteen de resultaten gaan bekijken. Onze vreugde kon niet op toen we de resultaten zagen. Het is iets waar we zeer trots op zijn, iets wat je voldoening geeft en waar je kracht uit put om verder te gaan.

 

Concours Lyon

De wedstrijd zag het levenslicht in 2010 met als doel wijnen te beoordelen en de beste wijnen te onderscheiden. Deze prestigieuze wedstrijd is ondertussen al zeer gekend onder de wijnliefhebbers en sinds 2015 hebben ze ook bieren en geestrijke dranken opgenomen.
Het proeven van de dranken gebeurd uitsluitend door getrainde professionals na goedkeuring van de organisatie.
Daarbij wordt een medaille ook niet zo maar uitgereikt aan de beste van elke categorie. Er dient een minimum aantal punten gehaald te worden om in aanmerking te komen voor de medaille. Zo kan het zijn dat er bijvoorbeeld geen gouden medaille wordt uitgereikt. Dit was zo in de categorie waar onze Eden Blond in deelnam. Doordat de punten niet hoog genoeg uitkwamen, kon er gene gouden medaille uitgedeeld worden (maar met zilver zijn we natuurlijk ook heel tevreden).

De medailles

Met onze Eden Quadrupel hebben we in de categorie van de sterke donkere bieren de gouden medaille in de wacht gesleept samen met Straffe Hendrik quadrupel van brouwerij de Halve Maan. Ternez brune van brasserie Du Bout du Monde en Belgian dark van Letra E behaalden zilver.

Eden blond won de zilveren medaille in de categorie gearomatiseerde bieren (rogge), andere medailles werden in deze subcategorie niet uitgereikt.