Eden Grand Cru 2015

10,00%Vol Alc

Eden Grand Cru 2015

Deze quadrupel is gebrouwen met 5 verschillende mouten. Vergist met traditionele Belgische gist. Na een korte hergisting werd het bier 3 maanden gerijpt op 40 jaar oude cognac vaten. Het resultaat proef je in deze fles. Een complex vol aromatisch bier. Met toetsen van sinaasappel, koffie, chocolade, rozijntjes, karamel en mout, aangevuld met cognac aroma’s en lichte toetsen van gerookte eik.

Barrel-aged quadrupel

Chocolade, rozijnen, cognac, vanille, koffie, sinaasappel

Styrian Goldings, East Kent Goldings (Belgische teelt)

Donker

36 Maanden

Lekker bij een chocolade dessert of als digestief

Eden Grand Cru 2015

hoe schenk ik dit bier?

De eerste stap bij het uitschenken van bier is om te beginnen met een perfect schoon en droog glas zonder vetvlekken of schuimresten. Dit samen met het bier dat gekoeld is tot de gewenste temperatuur.
Als u het helemaal volgens de regels van de kunst wilt doen schenkt u het bier in ons glas dat we speciaal voor onze bieren hebben uitgezocht.
Open het flesje en houd het flesje een paar centimeter boven het glas dat je in een hoek van 45º vast neemt. Dit is het beste manier voor de luchtigheid en het creëren van schuim.
Begin in te schenken met een snelle en regelmatige stroom. Het bier dient soepel langs het glas te stromen, zonder op te spatten. Mik op het midden van de zijkant van het glas en houd het volume van het bier zo constant mogelijk.
Begin met het weer overeind zetten van het bierglas als het ongeveer 1/3 tot halfvol is. Je hoort het glas in een tempo overeind te zetten zodat deze helemaal overeind staat zodra het glas vol is, met een schuimkraag van ongeveer 4 cm er bovenop. Terwijl het zich vult met schuim, zet je het glas weer neer.
Wacht een paar seconden tot de schuimkraag tot rust is gekomen, voor je het bier gaat drinken maar je kan er wel al aan ruiken.
1
2
3
4
5