Eden Blond

7,00% Vol Alc

Eden Blond

Bij het uitschenken van dit blond licht troebel bier ontstaat hierop een mooie romige schuimkraag. De geur is fris kruidig met hinten van citrus, kruidnagel en een zachte zurigheid. De smaak is vol met een zacht bittere achterdronk die overgaat in een kruidige licht zure smaak. Deze frisse blonde smaakt naar meer. Bij koele en donkere bewaring is er een mooie smaakevolutie merkbaar.

4-granenbier

Zacht, vol, kruidig, licht bitter

Styrian Goldings, East Kent Goldings (Belgische teelt)

Blond

24 Maanden

Lekker bij mosselen, witte vis of als aperitief

Eden Blond

hoe schenk ik dit bier?

De eerste stap bij het uitschenken van bier is om te beginnen met een perfect schoon en droog glas zonder vetvlekken of schuimresten. Dit samen met het bier dat gekoeld is tot de gewenste temperatuur.
Als u het helemaal volgens de regels van de kunst wilt doen schenkt u het bier in ons glas dat we speciaal voor onze bieren hebben uitgezocht.
Open het flesje en houd het flesje een paar centimeter boven het glas dat je in een hoek van 45º vast neemt. Dit is het beste manier voor de luchtigheid en het creëren van schuim.
Begin in te schenken met een snelle en regelmatige stroom. Het bier dient soepel langs het glas te stromen, zonder op te spatten. Mik op het midden van de zijkant van het glas en houd het volume van het bier zo constant mogelijk.
Begin met het weer overeind zetten van het bierglas als het ongeveer 1/3 tot halfvol is. Je hoort het glas in een tempo overeind te zetten zodat deze helemaal overeind staat zodra het glas vol is, met een schuimkraag van ongeveer 4 cm er bovenop. Terwijl het zich vult met schuim, zet je het glas weer neer.
Wacht een paar seconden tot de schuimkraag tot rust is gekomen, voor je het bier gaat drinken maar je kan er wel al aan ruiken.
1
2
3
4
5